Vernieuwde bingel

Elk schooljaar brengt nieuwigheden voor onze online oefenmodule bingel: van zeven methodes in 2011 naar twaalf methodes nu, een unieke differentiatiemodule bij Tijd voor Taal accent – Spelling sinds oktober 2013 … en in september 2014 een totale vernieuwing van bingel. Die vernieuwde bingel is mee ontwikkeld op basis van feedback van heel wat bingelgebruikers. Zowel leerlingen, leerkrachten als ouders hebben inbreng gehad tijdens het ontwikkeltraject.

 

BINGEL VOOR LEERLINGEN

De belangrijkste vernieuwingen in het leerlingengedeelte op een rijtje:

  • In de vernieuwde bingel heeft elk leerjaar een apart eiland met een heel eigen sfeer.
  • Een motiverend vervolgverhaal per leerjaar zet leerlingen aan om veel en goed te oefenen. bingel ipadElk verhaalfragment daagt leerlingen uit om samen met de klas oefeningen te maken op bingel. Bereikt de klas het vooropgestelde doel, dan ontvangt elke leerling een virtuele trofee.
  • Leerlingen kunnen de vernieuwde bingel ook op tablets gebruiken.
  • De vernieuwde bingel maakt online oefenen haalbaar en uitdagend door de gevarieerde oefenvormen, de automatische niveau-aanpassing, het behalen van pingping, de mini-games, de sterk uitgebreide avatarmogelijkheden …
  • Er zijn bijna 4000 methodegebonden oefeningenreeksen beschikbaar die u kunt inzetten voor huiswerk, contractwerk, vrij oefenen … en dat zowel thuis als in de klas.

Oefenen staat centraal op bingel. Door taken te maken en goed en veel te oefenen kunnen leerlingen pingping verdienen. Die pingping kunnen ze gebruiken om hun avatar te personaliseren en mini-games te spelen. Het vervolgverhaal motiveert de leerlingen om samen met klasgenoten oefeningen te maken op bingel. Bereikt de klas het vooropgestelde doel, dan ontvangt elke leerling een virtuele trofee.

De vernieuwde bingel is beschikbaar vanaf september 2014.

Bekijk hier al de filmpjes met de eilanden van de verschillende leerjaren.

 

BINGEL VOOR LEERKRACHTEN

1. Voor elke leerkracht een vernieuwde bingel

In de vernieuwde bingel is gebruiksvriendelijkheid een sleutelwoord. De structuur van de vernieuwde bingel is door vele leerkrachten en leerlingen mee uitgedacht. Op basis van hun feedback hebben we wat goed is behouden en
aangepast wat beter of eenvoudiger kon. De belangrijkste vernieuwingen in het leerkrachtengedeelte van bingel op een rijtje:

  • Resultaten gemakkelijk opvolgen: in één oogopslag ziet u de voortgang van uw leerlingen, wie heeft zijn taken al gemaakt en wat is de score voor de oefeningen?
  • Feedback geven en belonen: bingel beloningals leerkracht kunt u bingel gebruiken om een of meerdere leerlingen feedback te geven door hen een boodschap , een virtuele beloningssticker of extra pingping te geven.
  • Een gedifferentieerde taak klaarzetten op bingel is nog nooit zo eenvoudig geweest door de intuïtieve werking.
  • De vernieuwde bingel laat ook toe om meer dan vroeger het platform aan te passen op maat van uw klas. Zo kunt u bijvoorbeeld het klokje afzetten of uw klas toegang geven tot methodes van voorgaande of volgende leerjaren.

 

2. Efficiënter en sneller differentiëren met de differentiatiemodules

Vanaf oktober 2013 konden al enkele honderden scholen de differentiatiemodule bij Tijd voor Taal accent – Spelling intensief gebruiken. Door de ervaring van deze gebruikers zijn de nieuwe differentiatiemodules bij Tijd voor Taal accent – Taal, Tijd voor Taal accent – Spelling, Rekensprong Plus en Nieuwe Pluspunt volledig afgestemd op de wensen en noden van leerkrachten en scholen.

leerkracht bingelDoor de differentiatiemodules kunt u na een toets of op elk moment van het schooljaar met één klik elke leerling automatisch oefeningen op maat bezorgen. U kunt de oefeningen digitaal klaarzetten op bingel of elke leerling een kant-en-klare gepersonaliseerde oefenbundel bezorgen. U kunt de oefeningen afdrukken met of zonder correctiesleutel.

De differentiatiemodules zijn voor leerkrachten toegankelijk via ‘Mijn VAN IN’ > ‘Mijn methodes’. Binnenkort kunt u hier demofilmpjes bekijken. Ondertussen kunt u de BINGEL POST 3 hier bekijken om de werking van de differentiatiemodules te kennen.

De vernieuwde bingel en de differentiatiemodules zijn beschikbaar vanaf september 2014.

 

 EEN APARTE MODULE VOOR OUDERS

De vernieuwde bingel biedt scholen ook de mogelijkheid om ouders via een aparte module een overzicht te geven van de oefenresultaten van hun kind. bingel oudermoduleOuders kunnen zelf geen taken opstellen in bingel, maar kunnen wel opvolgen hoeveel taken en oefeningen hun kind al gemaakt heeft en wat de algemene oefenresultaten zijn. De oudermodule is niet standaard geactiveerd in de vernieuwde bingel. Om ouders toegang te geven, volstaat het om als school de ouders een aparte oudercode te bezorgen.